Bestemmingen in Amerika

North East
Het Noordoosten van Amerika ligt aan de Atlantische kust en bestaat uit staten zoals Pennsylvania, Illionois, New York en District of Colombia. Je vindt er steden als New York, Philadelphia, Washington DC, Baltimore en Chicago. Naast de steden heeft het prachtige natuurgebieden zoals de Adirondacks in New York, , de Chesapeake Bay in Maryland zijn bijvoorbeeld prachtige natuurgebieden.

New England
New England is de bakermat van Amerika en is rijk aan historie, veel cultuur,interessante steden, pittoreske dorpjes, en outdoor activiteiten. De regio New England bestaat uit 6 staten; Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont. Geniet van de uitgestrekte meren, de prachtige uitzichten op de bergen en de geweldige restaurants met gerechten als de seafood chowder , kreeft, en natuurlijk de beroemde bosbessentaart. New England biedt verschillende mogelijkheden in de 4 seizoenen. De lente is de perfecte tijd om rond te reizen. In de zomer zijn de vele stranden populair of kun je een whale watch tour doen. De herfst brengt de Indian Summer, een waar kleurenspektakel. In de winter kun je er skiën en snowboarden in gebieden zoals Sugarloaf, Sunday River, Stowe Mountain Resort.

South
Misschien wel het meest bekende deel van de Verenigde Staten van Amerika: De staten Californië, Arizona, Nevada en Utah, komen dan ook in diverse van onze rondreizen voor. De bekende nationale parken Grand Canyon, Bryce Canyon, Death Valley, Yosemite , afgewisseld met steden als Las Vegas, San Francisco en Los Angeles zorgen voor een gevarieerde en onvergetelijke reis !

Pacific Northwest
De natuur in dit deel van de Verenigde Staten van Amerika is spectaculair. De westkust is spectaculair te noemen, terwijl de prairies in het oosten van Montana en de zijn ook zeker indrukwekkend. Dwars door de noordwestelijke regio lopen de Rocky Mountains, een gigantische bergrug die de westelijke staten lange tijd afscheidde van de rest van Amerika. De grootste steden zijn Portland in Oregon, Seattle in Washington. Mount Rainier National Park en Crated Lake National Park zijn maar enkele van de mooie Nationale Parken in Pacific North West.

Florida
Florida’s bijnaam is “The Sunshine State” en heeft een vochtig subtropisch klimaat, met als uitzondering het zuidelijk deel onder Lake Okeechobee (die heeft een echt tropisch klimaat). De staat hoort wel bij het zuiden maar heeft weinig van de kenmerken van de andere staten. Florida ligt eigenlijk al in het Caribisch gebied, er vertrekken dan ook veel cruises vanuit Miami en Fort Lauderdale. Florida is bekend vanwege de Everglades, de pretparken zoals Walt Disney World Resort, Universal Studios en SeaWorld Orlando.

Hawaii
Is het subtropische eilandenrijk van de USA. Zeven van de meer dan 300 eilanden zijn bewoond, Hawaii, the Big Island, is het grootste eiland . Oahu is het dichtst bevolkte eiland , waar ook de hoofdstad Honolulu ligt. Maui het tweede grootste eiland van de Hawaii archipel. De vulkaan Haleakala is bepalend voor het uitzicht hier op het eiland, je kunt de top van deze 3055 hoge vulkaan overal zien. Veel reizen op AmerikaCanadaReizen.nl kunnen verlengd worden met een verblijf op Hawaii, vraag ons om advies welk eiland voor jou het meest geschikt is of ga eilandhoppen!

Alaska
Alaska is een staat van superlatieven: De grootste staat, de langste kustlijn, de hoogste berg, de meeste nationale parken. In 1867 werd Alaska voor 7,2 miljoen dollar gekocht van de Russen. In 1896 werd goud ontdekt en begon de Klondike Goldrush. De Tweede Wereldoorlog maakte duidelijk hoe belangrijk de strategische ligging was. In 1959 werd Alaska samen met Hawaii toegelaten als 49ste staat van de VS. De ontdekking van grote olievelden betekende een grote verandering. Vooral de natuur maakt Alaska tot een unieke staat. Toch is die niet voor iedereen even gemakkelijk toegankelijk. Een aantal van de nationale parken is alleen maar per vliegtuig te bereiken. De meeste bezoekers nemen de route noordwaarts van Anchorage in de richting van Fairbanks, langs Denali National Park. Daar valt ook Mt. McKinley te zien, de hoogste berg van de VS. Bij AmerikaCanadaReizen.nl maken we graag een reis op maat voor u. Alska is ook per cruiseschip te bezoeken, bijvoorbeeld na een reis door west Canada.