Bestemmingen Canada

Canada – Oost
Het oosten van Canada bestaat uit de provincies Ontario en Québec en het gebied van de Grote Meren. Het zuiden van Ontario grenst aan de VS, het noorden aan de Hudsonbaai. Het zuidoosten met steden Toronto, London, Kingston en Ottawa is het dichtst bevolkt.  Noord-Ontario bestaat voor een groot deel uit ondoordringbare wildernis. Toronto is behalve hoofdstad van Ontario, maar ook de grootste stad van Canada met ca 4 miljoen inwoners. Het is een multiculturele metropool met veel inwoners van Europese en Aziatische afkomst. Kenmerkend voor Toronto is de CN Tower, één van de beroemdste bezienswaardigheden. Toronto heeft meer te bieden: het Skydome-stadion, Chinatown, musea waaronder het mooie Ontario Science Centre, theaters en een hele reeks moderne winkelcentra.

Canada – Atlantic
Het uiterste oosten van Canada, bekend als Atlantisch Canada of The Maritimes, bestaat uit de provincies Nova Scotia, Prins Edward Island, Newfoundland, New Brunswick en Labrador. Je vindt er weinig steden maar wel kleine dorpen en vissersplaatsen langs de kust. In Atlantisch Canada zorgen visvangst en de oliewinning voor de kust een grote rol. Vooral de kusten zijn interessant met ruige rotspartijen en besloten baaien en inhammen. Het is een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers: Prince Edward Island is een paradijs voor fietsers en wandelaars, heeft mooie zandstranden, Newfoundland met het prachtige Gros Morne National Park met de indrukwekkende fjorden. Er leven hier veel soorten zeedieren en -vogels. Walvissen en dolfijnen komen hier ook vaak voor en in de zomer kun je dan ook gaan walvisspotten.

Canada – West
Het Westen van Canada bestaat voor een groot deel uit British Columbia en Alberta. Nergens in Canada vind je zoveel nationale parken en is de variëteit aan planten en diersoorten zo groot. De Canadese Rocky Mountains zorgen voor een landschap met besneeuwde bergtoppen, waarvan een aantal hoger is dan 3000 meter, heldere gletsjermeren, onafzienbare bossen, bergweiden en canyons. De beroemde Icefields Parkway strekt zich uit tussen Jasper en Lake Louise. IN de Rockies vindt je nationale parken waarvan Banff en Jasper de bekendste zijn. Banff National Park is ook het oudste natuurpark van Canada. Ten westen van de Rockies ligt het laagland van British Columbia, dat van noord naar zuid wordt doorsneden door het Kustgebergte. Hier worden uitstekende wijnen verbouwd in het gebied rondom Kelowna.